Bloggares citat om löparskor

14.06.2013

Ibland kan det vara svårt att veta vilken löpsko man ska slå till på. Det är viktigt att löpskon sitter bra på foten och känns bekväm under löprundan. För att hjälpa dig i ditt viktiga val så kan du läsa vad några bloggare tycker om sina löparskor. Här pratar bloggarna om Asics Kayano 17 samt 18, Asics Noosa, Saucony Progrid Hurricane, Saucony Kinvara 2, Saucony Grid Type A5 och Lunarglide +4. Vilken tror du skulle passa dig?

Asics löparskor.
Adidas löparskor.
Saucony löparskor.
Lunarglide löparskor (Nike).

Citat om löparskor

Jag pronerar och använder Asics Gel- Kayano 18 som jag köpte förra våren. Jag har tidigare använt skor från Asics och trivs väldigt bra med just det märket! Men alla är vi olika och har olika förutsättningar! Bra löpskor behöver inte alltid kosta mycket pengar, men personligen tror jag att om man springer ofta och länge behövs löpskor man verkligen trivs i och som passar ens kropp för att inte få skador. Andra bra och välkända märken för löpning: Nike, New balance och Adidas.

Sagt av Mikaela på Spring för livet. På bloggen skriver Mikaela om träning och framförallt löpning på ett inspirerande sätt. Mikaelas mål är att springa längre, fortare och oftare!

asics kayano 18 löpskor

Asics Kayano 18 är Mikaelas favorit!

För en vecka sedan köpte jag äntligen nya löparskor. Jag har nästan alltid, så länge jag kan minnas i alla fall, sprungit i Asics. Jag har gjort något undantag för Saucony och Nike men alltid återvänt till Asics. De senaste åren har jag valt den som heter numera heter GT 2000, en mängdträningssko med pronationsstöd då jag pronerar. Nu var jag nyfiken och öppen för andra förslag. Expediten frågade om jag var skadefri och då jag sa ja så visade hon mig Ascis DS trainer och Asics gel-Noosa Tri 8. Båda skorna är lättare än de jag har haft innan samt att de har mindre stötdämpning. Hon trodde inte att det skulle vara något problem mig för som är lätt i kroppen och skadefri att springa i dessa skorna. Jag provsprang på bandet och hon tyckte inte att min pronation utgjorde något hinder. Jag valde då Ascis gel Noosa skon som jag bland annat tyckte var sjukt snygg, eller som expediten sa, de är så fula att de blir snygga:)

Sagt av Maria på Träna med Glädje. Maria är nybliven mamma, personlig tränare, gruppträningsintruktör och löpcoach.

asics noosa löpskor

De färgglada Asics Noosa blev Marias nya favoriter!

Mina gamla skor, ett par Saucony Progrid Hurricane. 1 år gamla, många mil sprugna. Dessa fanns inte att beställa som dammodell. Mina nya, ett par Asics gel kayano 17, denna typ har jag haft innan mina Saucony, typ 3 par. De är lite vidare i framdelen av skon. Men båda två är stabila och har hög dämpning och är för de människor som pronerar. Jag använder ju dessutom inlägg för att inte få ont i benhinnor så jag har det stabilt och gott runt fossingarna.

Skrivet av bloggaren Bland Annat som skriver om sin vardag och sin träning på sin blogg.

asics gel kayano 17

Bloggaren Bland annat föredrar sina Asics gel kayano 17

För ungefär två år sedan skulle jag köpa nya löparskor. Jag gick till Löplabbet, sprang på bandet och killen i affären gick in på lagret och kom ut med tre lådor. Jag minns att det var bra skor men jag var lite trött på de vanliga dämpade modellerna och bad att få nåt annat. ”Då vet jag precis vad jag ska hämta”, sa han och kom ut med ett par orangea Saucony Kinvara 2. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag använde dem tills de inte höll ihop längre… Förra veckan gjorde jag ett varv inne på Löplabbet och provade ett par Saucony Grid Type A5. De satt som en smäck! Igår hämtade jag ut paketet och idag fick de vara på under mitt distanspass på 18 km. Det kändes som att springa i mockasiner. Jag har hittat helt rätt tävlingssko!

Skrivet av bloggaren Stark och snabb, som tränar löpning och styrketräning. Denna tjej har hunnit testa en hel del löpskor och är riktigt duktig på att springa snabbt!

saucony grid type a5 löpskor

Bloggaren Stark och snabb hittade sina favoritskor: Saucony Grid type A5

Jag har blivit med nya löparskor! Köpte de för cirka 1-2 veckor sedan och är sååå nöjd, har aldrig haft ett par skönare skor. Det är ett par Lunarglide+ 4, som alltså är den senaste versionen av Nike’s ”Lunarglide” som ska ha dynamiskt stöd och med andra ord passar skon de neutrala, supinerande, milda och måttliga pronerande. Med den nya teknologin ska skorna även ha bästa möjliga passform och den specialsydda överdelen är sydd på ett sätt som gör skon både lättare och svalare. Det första jag tänkte på när jag höll i skorna var faktiskt hur extremt lätta de är! Väger knappt någonting fast den har en ganska tjock undersida och sula för att ge mycket stöd. 1300 kronor och det finns mer information på Nikes hemsida. Jag har i alla fall bara bra att säga om dessa skor, hur härliga som helst. Älskar pastellfärgen som känns SÅ fräsch till våren!

Sagt av Alva på Modeflickan som är skönhetsstylist och som delar med sig av kost, hälsa och skönhetstips på sin blogg.

Nike Lunarglide +4 löparskor

Nike Lunarglide +4, bild från Alvas blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Jämför och köp löparskor

Hitta och köp löparskor på nätet!

Alla löparskor!

Top 10 mest populära löparskor denna vecka

[wpp range=weekly post_type=product stats_views=0 wpp_start=
    wpp_end=
]

Sök löparskor i fritext

Löparsko-butiker på nätet i Sverige

Löparsko butiker i Sverige
Vilka alla butiker kan du egentligen köpa löparskor från i Sverige? Löpskor.com har undersökt saken och sammanställt en lista över de svenska butikerna! Se butikerna!