Så väljer du rätt joggingskor

Så väljer du rätt joggingskor

08.05.2020

Är du på utkik efter joggingskor? Då har du hittat helt rätt!

Här på löpskor.com samsas tusentals olika joggingskor från alla Sveriges webbuktiker, för att alla ska hitta det de letar efter – oberoende av träningsbakgrund eller träningsmål. Din uppgift blir att titta på alla joggingskor och peka ut din favorit! Känns det svårt att veta hurudan joggingsko du ska välja? Isåfall kan du läsa vidare för att få lite tips!

Joggingskor

Guide för att välja rätt joggingskor

För att välja rätt joggingskor för dig så är det några saker som du kan tänka på: 

1. Joggingskor för asfalt eller terräng?

Var brukar du springa mest – eller var skulle du vilja springa mest? Är det främst asfalt eller grusvägar som blir ditt underlag, eller vill du helst springa i obanad terräng? Vill du springa i terräng så behöver du en joggingsko som har en fårad yttersula som ger bra grepp mot underlaget. Springer du däremot på asfalt eller jämna grusvägar så kan yttersulan vara rätt så jämn undertill.

2. Neutrala eller pronerade joggingskor?

Du behöver också veta om du ska ha neutrala eller pronerade joggingskor. Det vanligaste är att använda neutrala joggingskor, och är det som rekommenderas åt de flesta. Men ifall en sakkunnig konstaterat att du har fötter som absolut behöver stöd på insidan av joggingskorna, så är det joggingskor för pronation du ska ha.

3. Minimalistiska joggingskor eller dämpning?

Vill du springa bekvämt med dämpning eller vill du springa med minimalistiska joggingskor? I minimalistiska joggingskor är det lättare att hitta en bra löpteknik och motverkar skador när du springer på rätt sätt, men kräver en del träning för att det blir rätt. Med dämpade löparskor kan du springa mera avslappnat utan att dra på dig skador så lätt om du springer fel. Har du svårt att bestämma dig så går det alltid att välja en joggingsko någonstans mellan det dämpade och det minimalistiska.

4. Joggingskor för sommar eller vinter?

Ska du springa på sommaren, på vinter – eller både och? För att springa på vintern behöver du en joggingsko som tål vatten och håller snö borta, samtidigt som greppet gärna bör vara bra även is och hala underlag. Springer du enbart på sommaren så kan du däremot välja vilken sko som helst.

5. Joggingskor med färg eller inte?

Och sen till det – enligt vissa – viktigaste valet. Vilken färg ska dina joggingskor ha? Vill du ha en klar neonfärg som syns bra i spåret eller något dämpat grått, mörkblått eller svart som passar till allt? Du kan enkelt välja färg på dina joggingskor genom att välja färg i kategorin ”välj färg”.

Vet du nu ungefär hurudana joggingskor du är på jakt efter? Använd sökfunktionen och hitta dina nya favoriter! Om du fortfarande inte vet och tycker det låter krångligt med alla val hit och dit, så är ett tips att helt enkelt dyka in i skodjungeln och välja den joggingsko som du tycker ser bäst ut. Sen får du prova den på foten hemma och se att den passar bra  -känns den bra så blir den antagligen också bra!

Lycka till i jakten på dina nya joggingskor! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Jämför och köp löparskor

Hitta och köp löparskor på nätet!

Alla löparskor!

Top 10 mest populära löparskor denna vecka

[wpp range=weekly post_type=product stats_views=0 wpp_start=
    wpp_end=
]

Sök löparskor i fritext

Löparsko-butiker på nätet i Sverige

Löparsko butiker i Sverige
Vilka alla butiker kan du egentligen köpa löparskor från i Sverige? Löpskor.com har undersökt saken och sammanställt en lista över de svenska butikerna! Se butikerna!