Promenadskor – 6 tips innan köpet

Promenadskor – 6 tips innan köpet

09.06.2020

Promenadskor. Om du gillar att promenera så finns det många orsaker till att skaffa ett par ordentliga, välsittande promenadskor. Ett par promenadskor är lika viktiga för den som gillar promenader, som löparskor är för den som gillar löpning. Ett par snygga och välsittande promenadskor kan du använda lika bra till söndagspromenaden som till shoppingrundan när du vill vara snäll mot dina fötter.

Men hur vet du hurudana promenadskor som är bra för dina fötter? Här kommer några saker att tänka på när du du ska köpa nya skor till promenaderna.

6 saker att tänka på när du köper promenadskor:

 1. Investera gärna i ett par litet dyrare promenadskor som håller litet längre, vilket brukar löna sig i längden.
 2. Snörning är bra för att säkra en bra passform.
 3. Sulan ska skydda foten från underlaget. Sulan på promenadskorna behöver inte vara speciellt tjock, men ska vara iallafall så tjock att du inte får ont i fötterna om du trampar på en sten.
 4. Promenadskor ska ha en dämpning under hälen. Till skillnad från när vi springer så behöver man under promenader en dämpning under hälen, för att skydda hälen från överbelastning.
 5. Ska du använda promenadskorna i terräng och till vandringar så behöver du en tåligare sko och som dessutom har en räfflad undersida, för att greppa alla typer av underlag. Ska du däremot använda skon till promenader på plant underlag så kan det kännas bekvämare med en enklare promenadsko.
 6. Skons ovansida lönar det sig också att tänka på innan köpet. Ska du använda skon på vintern eller i kallare temperaturer så behöver du vattenavstötande promenadskor.

Det är de viktigaste sakerna att hålla i minnet när du köper nya promenadskor. Men det allra viktigaste – eftersom det är du själv som ska använda skorna – är att prova dem i lugn och ro och se hur de känns på fötterna.

Promenadskor

Exempelvis Nike har många bra promenadskor.

Även om du köper promenadskorna på nätet så är detta ingen problem. De flesta webbutikerna på nätet idag har fri frakt och fri retur, och därför kan man beställa hem flera olika skor som man provar hemma. Faktum är att det nästan är bättre att köpa skor på nätet än i markbutiken, för då är det ingen som stör dig när du provar skorna, och du kan i lugn och ro bestämma dig för om de passar dig eller inte.

När du provar promenadskor, så ska du tänka på att:

 • Ha skorna på dig minst 20 minuter, vilket är minimum för att se om skorna passar även när fötterna blir lite varmare.
 • Promenadskorna ska kännas bra på foten. De ska inte skava någonstans utan kännas mjuka och sköna.
 • Storleken får hellre vara för stor än för liten. Det ska finnas litet utrymme mellan tårna och skon framtill. Eftersom foten blir lite större när man blir varm under promenader så behöver det finnas lite extra utrymme i skorna.
 • Testa att gå med skorna. Om hälen hålls väl på plats i hälkappan, och det ännu finns lite utrymme framtill för tårna, då vet du att du har rätt storlek.

Vilket märke eller modell på promenadskorna du väljer spelar inte så stor roll, så länge skorna känns bra på fötterna. Oftast är de populäraste promenadskorna helt vanliga löparskor som har dämpning och är bekväma på fötterna. För att hitta passande skor till promenaderna kan du därför kolla in olika löparskor, som du hittar här på sidan.

Här hittar du promenadskor för kvinnor

Här hittar du promenadskor för män

Det finns ett riktigt stort utbud av skor som passar för promenader, så bara att välja och vraka mellan dem du gillar bäst! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Jämför och köp löparskor

Hitta och köp löparskor på nätet!

Alla löparskor!

Top 10 mest populära löparskor denna vecka

[wpp range=weekly post_type=product stats_views=0 wpp_start=
  wpp_end=
]

Sök löparskor i fritext

Löparsko-butiker på nätet i Sverige

Löparsko butiker i Sverige
Vilka alla butiker kan du egentligen köpa löparskor från i Sverige? Löpskor.com har undersökt saken och sammanställt en lista över de svenska butikerna! Se butikerna!