Sportskor – 8 orsaker till varför du ska använda dem till vardags!

Sportskor – 8 orsaker till varför du ska använda dem till vardags!

06.07.2020

Sportskor. Träningsskor. Löparskor. Ja, kalla dem vad du vill – kärt barn har många namn. Underbara är de iallafall, de mjuka, sköna sportskorna som går att använda till det mesta – inte bara till löpningen och träningen.

Klicka här för att hitta och jämföra olika sportskor.

Sportskor blev populärt att använda på 70-talet, när löpningsboomen kom. Men långt senare, på 2000-talet, så blev sportskorna riktigt populära att använda även till vardags. Visst – det har säkert alltid funnits sportnördarna som alltid gått med sportskor på fötterna oberoende av trender – men om vi tänker på den trendmedvetna hipstern som inte gillar sport speciellt mycket, så var det nog först på 2000-talet man tänkte tanken på att gå med sportskor på fötterna även till vardags.

Sportskor

Bild: Flickr/Lagomorpha

Därför ska du använda sportskor

Hör du också till en av dem som brukar gå med sportskor på fötterna till vardags? Ifall sportskor inte ännu hör till din basgarderob, så kan du läsa vidare för att få tips på 8 bra orsaker till varför du ska använda sportskor. Men var försiktig – för det kan hända att du vill slänga iväg dina klackskor efter att du läst detta inlägg!

1. Fötterna älskar sportskor

Du vet det antagligen själv om du någon gång haft ett par bekväma sportskor på dig. De är ju så bekväma! Får dina fötter välja så blir det sportskor framför klackskorna flera gånger om!

2. Sportskor är trendigt

Till all lycka för oss alla sportsko-älskare så är ju faktiskt sportskor riktigt trendigt just nu. Sportskor används inte längre endast till träning, utan i modetidningarna ser man sportskor till vardagsklädsel och även till fest med klänning. Ett par snygga sportskor i en neutral färg är ett säkert kort till de flesta klädvalen.

3. Du tränar flera muskler i sportskor

Sportskor tränar automatiskt flera muskler i fötterna medan du använder dom – tänk så praktiskt! Helst ska skorna vara rätt så löst knutna, så att fötterna inte blir hopträngda, utan fotmusklerna får aktiveras naturligt när du går.

4. Du kommer att gå längre sträckor i sportskor

Eftersom sportskorna är så otroligt sköna att gå med, så betyder det också att du kommer att gå längre sträckor med dem. Du behöver inga pauser för att massera fötterna under reashoppingen, för inget stoppar dig i ett par sportskor. Vem vet, kanske du gillar sportskorna så mycket att du promenerar till jobbet istället för att ta bussen?

5. Sportskor minskar risken för hälsporre

Sportskor har i regel en mjuk dämpning under hälen, som är perfekt när du ska promenera i skorna till vardags – speciellt om du går på hårda underlag som asfalt eller inomhusytor. Många människor får problem med hälsporre om man har hårda, platta skor, men sportskor minskar risken för hälsporre eftersom hälarna får den dämpning de behöver.

6. Dina tår börjar fungera bättre i sportskor

En annan bra sak med sportskor är att de i regel är vida framtill vid tårna, vilket tillåter tårna att röra sig fria. Köp gärna en storlek större än normalt på dina sportskor, så mår tårna ännu bättre! Breda skor minskar risken för en inåtväxt stortå (hallux valgus), och musklerna hålls friska och aktiva. Smala, trånga klackskor är det värsta som dina tår vet, och det kan medföra många andra problem med fötterna.

7. Du blir gladare i sportskor

Tänk dig att du slipper de trånga, obekväma finskorna och istället fritt och ledig strosar fram på gatan i ett par bekväma sportskor. Helt garanterat kommer du att bi gladare eftersom även fötterna mår bra. Din partner eller kompis kommer också att vara supernöjd över att slippa gnäll om ont i fötterna.

8. Du ser sportig ut

Och sist men inte minst – du ser sportig och fräsch ut i ett par snygga sportskor. Att vara sportig är alltid fräscht, oberoende av trender.

Har du blivit övertygad ännu? Jag tänkte väl det också. Alla behöver ett eller fler par sportskor i sin garderob. Men vilka sportskor vill du ha?
Här kan du kika på vårt urval sportskor för att hitta dina nya trotjänare. 

Header bild: Flickr/Vassilis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Jämför och köp löparskor

Hitta och köp löparskor på nätet!

Alla löparskor!

Top 10 mest populära löparskor denna vecka

[wpp range=weekly post_type=product stats_views=0 wpp_start=
    wpp_end=
]

Sök löparskor i fritext

Löparsko-butiker på nätet i Sverige

Löparsko butiker i Sverige
Vilka alla butiker kan du egentligen köpa löparskor från i Sverige? Löpskor.com har undersökt saken och sammanställt en lista över de svenska butikerna! Se butikerna!