Sport-bh för löpning

28.05.2013

För oss löpare är den viktigaste utrustningen löparskor, vilket antagligen inte kommer som någon överraskning. Ett par löparskor brukar man säga är allt man behöver för att kunna löpträna effektivt. Detta stämmer mycket bra om du är man, men för oss kvinnor så finns det ännu en viktig sak som vi inte får glömma – nämligen en bra sport-bh.

När vi kvinnor springer rör sig brösten som en sidliggande åtta, och ju större bröst och ju intensivare träning, desto bättre stöd behöver vi för brösten. Som tur finns dock ett bra urval sport-bh:n som passar för högintensiv träning där bröströrelserna reduceras effektivt och som skyddar och stöder brösten när vi tränar. Löpning klassas som en av de mest högintensiva träningsformerna och brösten behöver mycket stöd från en bra sport-bh när vi springer.

För löpare rekommenderas alltid en sport-bh med high impact, vilket ger maximalt med stöd, eftersom löpning är så högintensivt med hopp och studs för brösten. Att sport-bh har bra stöd blir extra viktigt om man har större bröst. När du som löpare vill ha en stödande sport-bh är det bra att strunta i de lättstödjande varianterna med tunna axelband och små resårband, och istället satsa på stödjande och slitstarka varianter av bra kvalitet som ger dig det stöd du behöver samtidigt som de håller länge.

Sport-bh:n som passar för löpning hittar du här. Där hittar du sport-bh modeller med high impact som passar för löpning och liknande högintensiva sporter. Du kan söka passande modeller genom att klicka på high impact, eller genom att välja din storlek.

Exempel på några sport-bh med bra stöd som passar för löpning:

1. Shock Absorber Specific Run

sport-bh för löpning

Shock Absorber är en sport-bh som ger ett mycket bra stöd för brösten under löpning, och reducerar bröstens rörelser med hela 78 procent. Shock Absorber är ett mycket bra alternativ för alla bröststorlekar, eftersom sport-bh:n finns i storlekarna 65A til 85F.

2. Salming Capacity

salming capacity

Salming Capacity är en sport-bh som passar mycket bra för löpning tack vare den stödjande modellen. Sport-bh:n sitter bra på kroppen med sin breda underresår och tjocka axelband. Sport-bh:n finns i storlekarna 70A till 90E. En riktigt bra och också snygg sport-bh!

3. Nike Pro

sport-bh för löpning

Nike Pro är antagligen en av de mest användbara sport-bh:n, och denna sport-bh ger ett utmärkt stöd för brösten vid löpning för små till normalstora bröst. Nike Pro finns i storlekarna XS till XL och finns i många snygga färger.

Detta var endast några alternativ bland alla sport-bh för löpning. Om du inte hittade någon favorit och vill ha tips på flera stödjande sport-bh:n som passar löpning, så kolla här, där du hittar de alla sport-bh:n med high impact.

Vi tycker att ingenting ska kunna stoppa oss i löpningen och därför anser vi att en bra sport-bh som stödjer bra är ett måste för löpning. Det sista man vill är ju att brösten ska ta skada, och en bra stödjande sport-bh gör löpningen så mycket roligare. Med en bra sport-bh kan alla njuta av löpningen!

Vill du samtidigt kolla in alla Sveriges löparskor för kvinnor? Klicka här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Jämför och köp löparskor

Hitta och köp löparskor på nätet!

Alla löparskor!

Top 10 mest populära löparskor denna vecka

[wpp range=weekly post_type=product stats_views=0 wpp_start=
    wpp_end=
]

Sök löparskor i fritext

Löparsko-butiker på nätet i Sverige

Löparsko butiker i Sverige
Vilka alla butiker kan du egentligen köpa löparskor från i Sverige? Löpskor.com har undersökt saken och sammanställt en lista över de svenska butikerna! Se butikerna!